Wijnen en wijstreken
Proef onze delicatessen Wie zijn wij eigenlijk ? Neem contact met ons op  

 

 

 

Spaanse wijnen ?

 
       

Wijnstreken

Castilla y Léon

Castilla y Leon, de schitterende regio met zijn pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, en knappe steden zoals Burgos en Valladolid, was op wijngebied de allereerste waar de Spaanse ‘wijnrevolutie’ zich grondig doorgezet heeft.

Druiven

Castilla y Léon levert een pittige wijn, gemaakt van Tempranillo en Garnache druiven uit de nabije omgeving van Duero, het beroemde Spaanse wijngebied en vlakbij de historische "wijn" stad Valladolid. Deze wijn smaakt naar donker bosfruit met een tikkeltje kruiden, maar met een mooie zuurgraad. Een veelzijdig lekker wijntje!

Vlot en toegankelijk

Castilla y LéonHet resultaat is een moderne, vlotte en toegankelijke wijn die weet te bekoren door zijn charme en zuiverheid. Mooie donkerrode, kersenrode kleur. Heel aromatisch in de neus mat aroma’s van klein rood pitfruit, licht rokerige toetsen (6 maand lagering op Amerikaanse eik), ceder en blonde tabak.

Een warme wijn in de mond met aroma’s van kers op alcohol, gevuld en krachtig, stevige tanninestructuur maar goed rijp, en overgoten door een dosis fris zuur die de wijn luchtig en levendig houdt. Mooie finale met discreet hout, afgerond en evenwichtig.

Bewaring:
Vandaag reeds optimaal te genieten dankzij zijn gulle fruit maar 2 tot 3 jaartjes kelderrust kan heus geen kwaad.

 

Te drinken met:

Diverse wokgerechten in een stevig sausje, kruidige stoofpotjes en grillades van rundvlees zijn voortreffelijke tafelgenoten.