Castilla y Leon, de schitterende regio met zijn pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, en knappe steden zoals Burgos en Valladolid, was op wijngebied de allereerste waar de Spaanse ‘wijnrevolutie’ zich grondig doorgezet heeft.
Druiven
Castilla y Léon levert een pittige wijn, gemaakt van Tempranillo en Garnache druiven uit de nabije omgeving van Duero, het beroemde Spaanse wijngebied en vlakbij de historische "wijn" stad Valladolid. Deze wijn smaakt naar donker bosfruit met een tikkeltje kruiden, maar met een mooie zuurgraad. Een veelzijdig lekker wijntje!
Vlot en toegankelijk
Het resultaat is een moderne, vlotte en toegankelijke wijn die weet te bekoren door zijn charme en zuiverheid. Mooie donkerrode, kersenrode kleur. Heel aromatisch in de neus mat aroma’s van klein rood pitfruit, licht rokerige toetsen (6 maand lagering op Amerikaanse eik), ceder en blonde tabak.
Een warme wijn in de mond met aroma’s van kers op alcohol, gevuld en krachtig, stevige tanninestructuur maar goed rijp, en overgoten door een dosis fris zuur die de wijn luchtig en levendig houdt. Mooie finale met discreet hout, afgerond en evenwichtig.
Bewaring:
Vandaag reeds optimaal te genieten dankzij zijn gulle fruit maar 2 tot 3 jaartjes kelderrust kan heus geen kwaad.
Te drinken met:
Diverse wokgerechten in een stevig sausje, kruidige stoofpotjes en grillades van rundvlees zijn voortreffelijke tafelgenoten.