Wijnen en wijstreken
Proef onze delicatessen Wie zijn wij eigenlijk ? Neem contact met ons op  

 

 

 

Spaanse wijnen ?

 

 

 
       

Wijnstreken

Navarra

Deze streek kent een relatief ongunstig klimaat. Dit leidde vanzelfsprekend tot een vrij laag rendement. Ook de gemiddelde leeftijd van de stokken lag in het verleden zeer hoog. Maar er is duidelijke verbetering merkbaar.

Sinds de jaren '90 heeft men maatregelen getroffen om het rendement te verhogen. De gemiddelde leeftijd van de stokken werd terug gebracht tot ongeveer 20 jaar en verder werden de technieken fel gemoderniseerd.

De druiven

Typisch voor de streek waren vroeger de versterkte wijnen, of rancios, miswijnen en gearomatiseerde wijnen. Alcoholpercentages van 15% en meer waren geen uitzondering. Door de dalende vraag naar deze wijnen is men overgegaan naar de produktie van lichtere wijnen.

Penedes

Ook werden verschillende oudere druivesoorten vervangen door meer commerciële druivesoorten. De garnacha blanca werd vervangen door de macabeo, de parellada deed zijn intreden alsook de cabernet-sauvignon.

De veranderingen die de streek heeft ondergaan in de jaren '90 hebben geleid tot bemoedigende resultaten. Vooral de zachtfrisse, licht fruitige wijnen doen het op kwalitatief en commercieel vlak erg goed.

Cava