Wijnen en wijstreken
Proef onze delicatessen Wie zijn wij eigenlijk ? Neem contact met ons op  

 

 

 

Spaanse wijnen ?

 

 

 
       

Wijnstreken

PenedesDit is de meest zuidelijke D.O. van het oude Castilla en het is duidelijk te zien dat het de grens was tussen christelijk en moslim gebied. Niet alleen de kastelen, die op iedere heuveltop staan, maar de hele geschiedenis is ervan doordrenkt. D.O. Rueda is een wijngebied van ca. 6.000 ha, gelegen in Castilla y León aan de Zuidoever van de rivier de Duero. Waar tot voor kort niemand van Rueda gehoord had, produceert men nu de beste witte wijn van Spanje.

Druiven

Deze wijnen worden voornamelijk gemaakt van de Verdejo druif.

De lokale druif Verdejo sloeg de spijker op de kop: perfect aangepast aan de bodem en het microklimaat van deze streek gaf ze, met de juiste vinificatiemethode, een heerlijke, fruitige wijn met een goede zuurgraad en waardevolle rijpingskwaliteiten.

Navarra

Ook Viura komt al lang voor in Rueda, en het bestaansrecht van deze druif lijkt niet in gevaar te zijn daar hij uitstekend samengaat met de verdejo, omdat het helpt tegen oxydatie.

Verder onderzoek wees uit dat bodem en klimaat zeer geschikt waren voor de Sauvignon druif en deze wijnen hebben een eigen kleine marktplek weten te veroveren.

Tempranillo:, volgens de D.O. wijnwetgeving zijn er geen rode Rueda wijnen, maar er worden hier verschillende uitstekende rode 'Vinos de Mesa' gemaakt.